Algemeen > Overzicht
Overzicht
Fotowedstrijd in 2014

Op 30 december 2013 is het startschot voor de wedstrijd gegeven. Voor alle informatie kijk op https://www.facebook.com/noord.beveland.fotowedstrijd Foto’s inzenden kan via: fotowedstrijd2014@gmail.com
Inmiddels is het jaar 2014 voorbij en heeft een deskundige jury alle foto's beoordeeld. Op de soosavond van 28 januari zijn de prijswinnaars bekend gemaakt : 1e prijs Sonja van Obdeijn, 2e prijs Mariebelle Klop, 3e prijs Jan Kastelein, 4e prijs Marijke Tange en de publieksprijs ( meeste likes op de facbook ) gaat naar Arjo Nieuwkoop. Gefeliciteerd allemaal ! Zij mogen allemaal een workshop volgen
van Cas Donker , bestaande uit 5 bijeenkomsten.
Hier vindt u het juryrapport :Juryrapport Fotowedstrijd Noord-Beveland 2014
Een project van de Societeit Noord-Beveland.

Inleiding
De wedstrijd is begonnen met de volgende wervende tekst:
Met als titel: Noord- Beveland ons “eindeloos mooie eiland”

Weidse vergezichten, een wilde branding, opvliegende vogelzwermen, maar ook: spelende kinderen op het strand, ringrijden, of de brassband. Allemaal fotobeelden waar iedereen van kan genieten en die een beeld geven op ons eiland. En ons eiland is van de vaste bewoners, maar er zijn ook veel toeristen die zich heel erg verbonden voelen met Noord-Beveland.

Cas Donker heeft een prachtig professioneel fotoboek over Noord-Beveland gemaakt. Maar een verworvenheid van de nieuwe media is dat ook heel veel “snapshots” worden vastgelegd De bewoner van het eiland, de toerist, of de passant iedereen heeft een fototoestel op zijn telefoon en maakt daar foto’s mee.

Wat is nou leuker dan al deze snapshots bij elkaar brengen en de beste snapshots te verrassen met een prijs. Dit is een initiatief van de sociëteit van Noord-Beveland en er zijn 5 prijzen te verdienen nl een fantastische fotoworkshop bij Cas Donker.

Publiciteit
Er is een enorme respons gekomen met ruim 200 foto’s die via email, via de facebookpagina: https://www.facebook.com/noord.beveland.fotowedstrijd en de flickr pagina https://www.flickr.com/photos/127021929@N07/ zijn binnengekomen.
Het gele krantje van Noord-Beveland dat wordt uitgegeven door het Grafisch Bedrijf Goes http://www.gbgoes.nl/ heeft een enorme bijdrage geleverd door gedurende het jaar zo’n 15 keer een gratis advertentie te plaatsen met een van de deelnemende foto’s. Op deze plaats willen wij het Grafisch Bedrijf Goes hiervoor hartelijk danken.

Het precieze aantal inzendingen is moeilijk te tellen, omdat er veel Noord-Bevelanders geweest zijn die hun bijdrage direct op de tijdlijn van Facebook gezet hebben. Omdat wij ook de foto’s via email op facebook, Twitter en Flickr geplaatst hebben is er weleens een dubbeltelling geweest. En komen we met een conservatieve schatting op 200.
De fotoliefhebbers van Noord-Beveland hebben zich uitgebreid laten horen en je merkt ook dat iedereen genoten heeft van elkaars foto’s. Er zijn veel likes uitgedeeld. En daaruit is dus de publiekprijs gekozen

Het wedstrijdreglement
1. Ingezonden foto's hebben betrekking op Noord-Beveland en zijn in 2014 gemaakt.
2. De foto moet voorzien worden van een beschrijving en een plaatsaanduiding (liefst dichtstbijzijnde postcode of map locatie) en naam, adres, postcode en email van de maker van de foto
3. De inzender garandeert dat de eigendomsrechten van de foto hem of haar toebehoren en geeft toestemming voor publicatie van de foto door de sociëteit Noord Beveland op facebook, flickr en via twitter. Ook tijdens en na de wedstrijd blijven de eigendomsrechten aan de maker toebehoren.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen